Ako se nastavi sa ustupcima Čoviću, 2017. dočekaćemo sa 3 entiteta u BiH

Ako se nastavi sa ustupcima Čoviću, 2017. dočekaćemo sa 3 entiteta u BiH

O aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, borbi protiv kriminala i korupcije, nerazajašnjenim aferama i budućnosti države u Dnevniku TV1 je govorio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, prenosi novinska agencija Patria.

Aktuelnoj Vladi Federacije BiH predsjednik SDP BiH i bivši entitetski premijer Nermin Nikšić najviše zamjera to što su sve uspješno što su zatekli iz prethodnog saziva prebrisali i podjelili po nacionalnoj osnovi, istakao je gostujući u Dnevniku TV1. Navodi da se osim priče o promjenama, u Parlamentu FBiH ništa konkretno nije ponudilo kao mjera iz reformske agende.

“Osim Zakona o radu za koji mislim da je katastrofalan i to im najviše zamjeram. Imamo i situaciju da penzioneri s ovom Vladom potpisuju sporazum o redovnoj isplati penzija. S nama su potpisivali sporazume o povećanju penzija”, istakao je Nermin Nikšić.

Iza BiH je godina koju je obilježio Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i Predsjedavajući Predsjedništva BiH, mišljenja je Nikšić. Dodaje da nije mogao ni sanjati šta će sve dobiti u 2015. godini.

“Plašim se da i naredna godina ne bude obilježena tim ustupcima, jer bi smo 2017. mogli dočekati s etničkim izbornim jedinicama i tri entiteta. Nadam se da će se probuditi svijest i savjest zastupnika na svim nivoima i da ćemo početi raditi u interesu svh građana BiH. Jasno je da će aktuelna vlast, ničim izazvana dobiti mogućnost da aplicira za članstvo u EU, ali ako se na tome završi mislim da ćemo imati samo još više problema u BiH”, zaključio je Nikšić.

 

(Vijesti.ba / NAP)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.