Članovi DF pisali Komšiću: Izdali ste sve koji su Vam povjerovali pred izbore

Članovi DF pisali Komšiću: Izdali ste sve koji su Vam povjerovali pred izbore 

 

Čak 11 članova Demokratske fronte iz OO Tešanj podnijelo je Zahtjev za brisanje iz evidencije članstva Stranke. Ovaj zahtjev uputili su generalnom sekretaru DF Sifetu Podžiću kao i na adrese predsjedniku Željki Komšiću, članovima Predsjedništva DF i Glavnom odboru, saznaju Vijesti.ba.

Vrhu stranke se zamjera dopuštanje grubog kršenja Statuta Stranke te dopuštanju pojedincima da rade po svom navođenju i internim dogovorima u određenoj grupi članova, zatim nedopuštanje izražavanja svog mišljenja niti iznošenja kritika na rad organa Stranke. Među zamjerkama je i netransparentan i neregularan izbor delegata za 1. Kongres Stranke, bez konsultacija Predsjednika i članova OO Tešanj.

Članovi DF-a i z Tešnja osudili su i generalnog sekretara Stranke Sifeta Podžića zbog  glasanja ZA Nikolu Poplašena kao člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH.

“Bez obzira na Vaše naknadne riječi, kako se kajete, mi i dalje to smatramo izdajom i osuđujemo“, navode DF-ovci iz Tešnja.

Oni dalje navode da je vidljivo da je rukovodstvo DF, pa i sam Željko Komšić, latentno odobrio sve ono što se dešavalo.

“Vama vjerovatno nije ni bitno kakvo je stanje u Stranci, jer vi imate fotelje naredne 3 godine, ali ćete vjerovatno za 3 godine kao nešto uraditi da popravite stanje jer će vam trebati glasovi, navode članovi OO Tešanj“

Navode još i da su izdati svi one koji su mu prošle godine povjerovali kada je držao predizborne govore te one koji su u njemu vidjeli rješenje problema u BiH, one koji su uložili ogroman napor da bi on bio ondje gdje jeste i one koji u DF-u nisu tražili lični interes, a uveliko nagrađeni oni koji su od samog početka članovi isključivo zbog interesa.

Portal Vijesti.ba ekskluzivno je u posjedu pisma članova OO Tešanj, a koje možete vidjeti u nastavku.

(Vijesti.ba)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.