ČENGEPARA – BEG A FUKARA Školovanje Halise, kćerke Hasana Čengića

ČENGEPARA – BEG A FUKARA Školovanje Halise, kćerke Hasana Čengića

Školovanje Halise, kćerke Hasana Čengića, stipendirala Kantonalna vlada i fond „Bošnjaci“, otkriva Slobodna Bosna.

Iako se porodica predsjednika Sabora Islamske zajednice BiH Hasana Čengića ubraja među imućnije, dok se o pravoj vrijednosti imovine glavnog ratnog logističara Armije BiH još uvijek samo nagađa, čini se kako para nikada nije dosta.

Tako se jedna od Čengićeve tri kćerke, uspješna studentica sarajevskog Pravnog fakulteta Halisa Čengić školovala uz pomoć stipendije koju je, još prije tri godine, dobila od Vlade Kantona Sarajevo.

Studentica Halisa Čengić je, jednako tako, bila i stipendistica Fonda „Bošnjaci“, premda u BiH, zasigurno, ima na stotine vrijednih i dobrih studenata kojima je financijska pomoć, ipak, potrebnija.

Radi se o provjerenoj informaciji i ta informacija sama po sebi ne bi imala druge poruke osim da je jedan od najkontroverznijih bošnjačkih političara i tajkuna, uz to i begovskog porijekla, dopustio sebi da mu kćer koristi stipendije namijenjene šehidskoj ili siromašnoj djeci.

Ali, pošto je Čengić postao predsjednik Sabora Islamske zajednice, a uz to je još uvijek visokopozicionirani funkcioner SDA, njegovo difamiranje i degradiranje u ovom trenutku može imati i političku pozadinu.

Tim prije jer se Bakir Izetbegović, kao predsjednik SDA, svakodnevno susreće sa većim problemima i trzavicama koje su uzrokovane neprihvatanjem stranačke politike koju on sprovodi nakon pobjede na izborima.

Inače, Izetbegović ima paranoju i boji se uticaja harizmatičnog Hasana Čengića, kako u Bosni, tako još više u islamskom svijetu gdje odavno Bakiru „ne cvjetaju ruže“.

 

(The Bosnia Times)  

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.