Imovina, sta je u vlasnistvu politicara u BiH: Covic,Izetbegovic,Dodik…

Imovina, sta je u vlasnistvu politicara u BiH: Covic,Izetbegovic,Dodik…

 

Krenut ćemo redom, od vrha. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić raspolaže stanom od 95 kvadratnih metara u Banjoj Luci, nekretnina procijenjena na 130.000 maraka. U imovinskom kartonu naveo je i suvlasništvo nad vikendicom u Crnoj Gori veličine 40 kvadrata.

Njegov kolega iz Predsjedništva Bakir Izetbegović osim petoiposobnog stana u Sarajevu nepoznate tržišne vrijednosti, raspolaže i kućom vrijednom 150.000 KM – u suvlasništvu sa suprugom Sebijom.

Dodatni prostor

Solidno popunjenim imovinskim kartonom u dijelu koji se odnosi na nekretnine, može se pohvaliti i preostali član Predsjedništva – Dragan Čović. Lider Hrvatske demokratske zajednice BiH u imovinskom kartonu u nizu interesantnih podataka, istaknuo je da raspolaže stanom u Mostaru vrijednim 130.000 maraka, vikendicom (na moru) ”teškom” 500.000 maraka (nije greška!), a na impresivnoj listi nalazi se još stan u Hrvatskoj od 250.000 maraka i zemljište vrijedno stotinu hiljada manje. Vrijedni Čović, jedan od najbogatijih bh. političara, uz sve navedeno, stigao je kupiti i dva automobila vrijednosti 25 i 40 hiljada maraka. 

Vjekoslav Bevanda može se pohvaliti stanom vrijednim 150.000 maraka kao i naslijeđenom vikendicom u Donjoj Blatnici. Posjeduje i stan od 90 kvadrata u Splitu, a u imovinskim kartonima prijavljuje i kredit od 150.000 maraka s rokom otplate od 15 godina.


Klik za punu rezoluciju, FOTO: Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik skoro da je zatražio dodatni prostor u rubrici predviđenoj za popis nekretnina u imovinskom kartonu. Prosto je nevjerovatno šta je sve predsjednik entiteta Republika Srpska stekao u proteklih dvadesetak godina. Kuće, stanovi u dvije države, ušteđevina, automobili. O njegovim političkim sposobnostima možete mislite šta hoćete, ali u pogledu imovine nema nikakvih, ni najmanjih dilema: Dodik je vrlo bogat čovjek.

I ostali političari i političarke imaju bogate imovinske kartone. Kojim nekretninama raspolažu Željka Cvijanović, Zlatko Lagumdžija, Sefer Halilović, braća Lijanović, Fahrudin Radončić i ostali, pogledajte u infografikama portala Radiosarajevo.ba.

E.A., Radiosarajevo.ba

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.