NJEMAČKI MEDIJI UPOZORAVAJU : Na Balkanu se sprema novi rat !Samo luđak to ne vidi…

NJEMAČKI MEDIJI UPOZORAVAJU : Na Balkanu se sprema novi rat !Samo luđak to ne vidi…

Prije 20 godina, Dejtonskim sporazumom zaustavljen je rat u Bosni, koji je odnio 100.000 života. Ipak, zemlja je razdijeljena i nema čvrstu vladu .Bosanski expert upozorava da je sadašnja situacija vrlo slična onoj prije rata i da bi moglo lako doci do novog sukoba.

Bivši Visoki predstavnik Ujedinjenih naroda za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown, upozorio je Europsku uniju protiv raspada BiH. “Probudi se i osjeti opasnost”, izjavio je Ashdown u petak na konferenciji u Sarajevu povodom 20. godišnjice Dejtonskog sporazuma do kraja rata u Bosni. Međunarodna zajednica “spavao predugo” već.

Nakon što je bosanski rat bila uzaludna mogućnosti izgradnje i ujedinjene u multietničku državu. “Proces reintegracije, što je tako važan za mir u Bosni je, poništen”, upozorio je Ashdown. “Nitko ne vidi da smo stigli, gdje je sve počelo 1992. godine?”, dodao je Britanac. On dodaje pogledom na izbijanje sukoba sa 100.000 smrtnih slučajeva. “Samo luđak ne može primijetiti oblake oluje.” Središnja vlada u opasnosti.

Kao UN-predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Ashdown je oboren u godinama od 2002. do 2006. više desetaka izabranih bosanskim političarima koji su se protivili reformskom procesu. Ashdownov nasljednik je dao ovakav pristup, međutim, s argumentom , to je sramota za demokratski razvoj BiH.

Od Dejtonskog sporazuma, je završila s balkanskog rata 1995. godine, Bosna je podijeljena u muslimansko-hrvatske Federacije i Srpske Republike Srpske. Ovi dijelovi drže zajedno samo slabe državne institucije središnje,piše Fokus.de.

Screenshot_10

 

Revolucija.org

2 comments

  1. Zasto ste Žedni krvi, zavađate ljude i stvarate mržnju? Zašto ste uzrok dječijim suza. Nista nije vrijedno kao dječiji osmijeh i mir na planeti. Dijete je dijete – najveće blago. Molim vas idite u škole, putujte po svijetu, meditirajte. Samo ne ostajete tako zalupani i osjetljivi na spletke koje vam pravi očigledno neko treći – očigledno pametniji od vas.

    Volim

    • Hmmm moj komentar čeka na moderaciju? Smisljenu filterizaciju? Otvorite oci i srca! Budite dostojni novinari koji pišu budućnost, koji javljaju istinu, koji propagiraju rješenja ! Čik objavite 🙂

      Volim

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.