SRBIJA POSTAJE RUSKI VOJNI BASTION USRED BALKANA? ‘Vučić je s Putinom dogovorio nabavku oružja za čak 5 milijardi dolara!’

SRBIJA POSTAJE RUSKI VOJNI BASTION USRED BALKANA? ‘Vučić je s Putinom dogovorio nabavku oružja za čak 5 milijardi dolara!’

Glavni cilj posjeta srpskoga premijera Aleksandra Vučića Moskvi senzacionalni je sporazum o kupnji ruskog oružja vrijednog nevjerojatnih pet milijardi dolara, kojim će se srpska vojska podrediti standardima Ruske armije, što će izazvati drugačiji raspored odnosa na jugoistoku Europe.

Tu je vijest, trećega dana boravka srpskoga premijera u Moskvi, donio Kremlju bliski list Vzgljad. List piše da bi takav vojni sporazum bio usporediv tek s iranskom nabavom raketnog sustava S-300 (neki srpski mediji, pozivajući se na diplomatske izvore, navode da je Vučić razgovarao i o nabavi tog sustava za Srbiju).

Vzgljad navodi kako je, nakon što očito nije zaustavljeno pristupanje Crne Gore NATO-u, “Rusija pronašla način da Srbiju onemogući u pristupu tom savezu”. Srbija bi tako postala, pišu beogradski mediji, najjača vojna snaga u ovom dijelu Europe, u okruženju članica NATO-a. Srpska vojska bi se potpuno oružano preustrojila na “ruski način”, a zračne, protuzračne i proturaketne snage bile bi kompatibilne s ruskima.

Srbija bi postala “ruski vojni bastion usred Balkana”.

Jutarnji.hr

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.