Milinić poziva Dodika da zajedno idu na poligraf

Milinić poziva Dodika da zajedno idu na poligraf

Milinić poziva Dodika da zajedno idu na poligraf
Povodom jučerašnjeg saopštenja SNSD u kojem su iznesene optužbe na račun bivšeg ambasadora BiH u Rusiji i bivšeg šefa Predstavništva RS u Rusiji Gordana Milinića, oglasio se i sam Milinić.

U saopštenju SNSD od 26.9. 2015. su iznesene ortodoksne i uvredljive neistine i klevete i grubo povrijeđen moralni integritet državnog službenika u Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, ministra-savjetnika Gordana Milinića.

Gordan Milinić je državni službenik u Ministarstvu vajnskih poslova od 1998. godine i do danas je obavljao niz odgovornih dužnosti u zemlji i inostranstvu (generalni konzul BiH u Štutgartu, zamjenik ambasadora BiH u SR Njemačkoj, ambasador BiH u Ruskoj Federaciji i još osam zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza itd.) i sve dužnosti je obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i grešaka koje izmišlja SNSD.

Milinić je obavljao i obavljaće i dalje odgovorne dužnosti, a koje će to dužnosti biti, to ne zavisi od insinuacija SNSD već od procjene gdje je trenutno najpotrebnije njegovo znanje i iskustvo.

Milinić je također uredno i na opšte zadovoljstvo obavljao i dužnost šefa Predstavništva RS u Moskvi, za koje vrijeme mu je mirovao status u Ministarstvu vanjskih poslova BiH. Nije smijenjen kako lažno navodi SNSD, već je odradio puni četvorogodišnji mandat, od 2005. do 2009. godine.

O radu Milinića svjedoče brojna priznanja i pohvale od raznih organa i organizacija iz Republike Srpske, te odlikovanja i ordeni od Ruske Federacije, od kojih su neki uručivani i na javnim svečanostima u Banjaluci.

Dužnost u Predstavništvu RS u Moskvi je uredno razdužio pred Komisijom Vlade RS, o čemu svjedoči i priloženi zapisnik Komisije. SNSD iznosi grube neistine o nekakavim “policijskim asistencijama”, jer se, kad su naredne godine izvršene preregistracije Predstavništva, Milinić stavio na raspolaganje Vladi RS da mu se organizuje put u Moskvu i daju ovlaštenja Vlade za prebacivanje sredstava na nove račune.

O tome svjedoči i priloženi dopis zahvalnosti od strane Jovane Čarkić, pomoćnika ministra za ekonomske odnose i saradnju RS.

Sve ove iznesene neistine SNSD je pokušao dopuniti i gnusnim lažima o nekakvim neplaćenim računima, lokalima i slično, koje su tako providne da im nije potreban nikakav komentar.

A što se tiče mojih izjava o predsjedniku SNSD, pored ostalih dokaza nudim i suočenje sa njim i da nas obojicu podvrgnu poligrafskom ispitivanju….

 

(Vijesti.ba/Avaz)

– See more at: http://vijesti.ba/clanak/279791/milinic-poziva-dodika-da-zajedno-idu-na-poligraf#sthash.KeHb5Lqa.dpuf

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.