Marinković: SDA Sandžaka je glasala za rehabilitaciju četnika i Draže Mihajlovića

Marinković: SDA Sandžaka je glasala za rehabilitaciju četnika i Draže Mihajlovića

dzudzevic-kvorum-skupstina-simbolicno-1328585176-102132Sandžak – Sadašnje zalaganje SDA Sandžaka protiv odluke o rehabilitaciji Draže Mihailovića je nedosljedno jer su poslanici te stranke i 2006. i 2011. godine glasajući za zakone kakav je zakon o rehabilitaciji, te na taj način dajući legitimitet ovakvim odlukama, rekao je u telefonskoj izjavi za Regionalnu tv potpredsjednik republičke Skupštine Vladimir Marinković.

Narodni poslanik Meho Omerović rekao je da su Ugljaninovi poslanici za zakon o izjednačavanju partizana I četnika glasali kako bi od tadašnjeg premijera Vosilava Koštunice dobili protiv uslugu- formiranje nove islamske zajednice.

Osuđujući odluku Višeg suda o rehabilitaciji Draže Mihajilovića, narodni poslanik Meho Omarović rekao je da poslanici  SDP-a 2005.godine, kada je donijeta odluka o izjednačavanju Partizana i četnika nisu podržali takav  prijedlog Srpskog pokreta obnove, te da su, iznoseći argumente, tri dana  pokušavali da spriječe njegovo usvajanje.  Za razliku od njih tadašnji poslanici SDA Sandžaka Esad Džeudžević I Bajram Omeragić zarad svojih inetersa glasali su za usvajanje takvog zakona, tvrdi Omerović.

Potpredsjednik Skupštine  Vlada Marinković rekao je da su poslanici SDA Sandžaka glasajući za zakon o rehabilitaciji potvrdili svoju nedoslednost.

Skupština Srbije je pre deset godina usvojila Izmene zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica, kojim se izjednačavaju prava pripadnika četničkog i partizanskog pokreta

Za taj prijedlog Srpskog pokreta obnove glasalo je 176 poslanika.

(RtvNp)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.