Mladen Bosić Dodik pokušava da pobjegne od odgovornosti za kriminal u RS-u

Dodik pokušava da pobjegne od odgovornosti za kriminal u RS-u

image
Mladen Bosić

BANJA LUKA – Milorad Dodik je postao opasnost po Republiku Srpsku, jer ne samo da je ekonomski uništava nego je vodi i u izolaciju – tvrdi predsjednik Srpske dmeokratske stranke (SDS) Mladen Bosić.

– Zbog nemogućnosti da se suoči s realnošću, Dodik izmišljenim pričama o izdajama RS-a pokušava da pobjegne od lične odgovornosti za ekonomski slom RS-a i kriminalnih radnji počinjenih od  vlasti SNSD-a u posljednjih osam godina – naveo je Bosić, saopćeno je iz SDS-a.

Dodikova priča, kako je dodao, o navodnom zaštitniku RS-a, je bježanje od odgovornosti zbog toga što su „građani dovedeni do prosjačkog štapa, što je uništena privreda, zdravstvo, školstvo i što nisu procesuirane najveće korupcionaške afere, čiji akteri su upravo Dodik i njegovi sljedbenici“.

– Stara je taktika Milorada Dodika da podvije rep svaki put kada najavi krupne teme kao što su npr. refendum o pravosuđu u BiH, kao što je to uradio i sada kada je u pitanju izjava Predsjedništva BiH. Sve do jučer Milorad Dodik je tvrdio da neće prihvatiti nikakvu izjavu Predsjedništva BiH, koja u odnosu na prvobitnu i nije izmijenjena u skladu s njegovim zahtjevima, što se može i vidjeti kada se pogledaju ta dva dokumenta – navodi lider SDS-a.

Poznato je, dodaje u pisanoj izjavi, da su Milorad Dodik i SNSD odigrali glavnu ulogu u formiranju Suda i Tužilaštva BiH i da ništa nisu učinili da se procesuiraju ratni zločini počinjeni nad srpskim vojnicima i civilima, kao što ništa nisu uradili ni u procesuiranju velikih korupcionaških afera, koje stoje u ladicama pravosudnih organa.

– Najveći problem Milorada Dodika je strah od gubitka fotelja i pokušaja da se uspostavi sistem odgovornost,i da bude procesuiran svako ko je kriv za bilo koje kriivčno djelo- ocijenio je lider SDS-a.

(Vijesti.ba/Fena)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.