Pomoćnik ministra sigurnosti BiH Agić: Žena je mogla biti spašena, da je RS zatražila pomoć iz Sarajeva!

Agić: Žena je mogla biti spašena, da je RS zatražila pomoć iz Sarajeva!

image Romanija

SARAJEVO – Samir Agić, pomoćnik ministra sigurnosti BiH i šef Operativno-komunikacijskog centra BiH, za njenu smrt krivi nadležne osobe i institucije iz RS-a. “Ja bih to protumačio ovako. Nesretna žena je preminula nakon pada s litice zbog činjenice da nadležne osobe i …

… institucije iz RS nisu željele tražiti pomoć institucija države Bosne i Hercegovine i helikoptersku podršku iz Sarajeva, već su čekali da dođe helikopter sa područja Banja Luka – Prijedor. Ovo pišem iz prve ruke. Proveo sam dan u Operativno komunikacijskom centru BiH 112 i čekao zahtjev za pomoć koji nikad nije stigao…”, napisao je Agić na svom Facebook profilu, te porodici poginule žene izrazio saučešće.

Podsjećamo, nesreća se dogodila juče oko 13 časova na Romaniji kod Novakove pećine, kada se žena okliznula niz stijene u provaliju duboku desetine metara.

“Sa njom je bilo 15-ak planinara. O tome smo obaviješteni u 13.30 i odmah smo uputili pet ljudi iz Jedinice za spasavanje sa visina sa Jahorine i pet pripadnika Specijalne jedinice za podršku MUP-a sa Pala, a vođa akcije bio je Miro Kalem, komandir Gorske službe na Jahorini”, kazao je Rukovodilac Službe civilne zaštite Pale Dragan Elek.

Prema njegovim riječima, spasioci su prišli ženi pješačenjem oko sat vremena od najbližeg prilaznog puta i do nje stigli oko 15 časova.

“Kada je pronađena, davala je znakove života. Bila je na nepristupačnom terenu, na hladnoći. Pozvan je Helikopterski servis Republike Srpske, koji je stigao oko 16 časova i žena je odvezena u Bolnicu Istočno Sarajevo”, rekao je Elek, potvrdivši da je žena preminula, prenosi Depo.

(Vijesti.ba)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.