Pismo Željku Komšiću: Ne želimo biti članovi stranke gdje se jedno misli, drugo priča, treće radi

Pismo Željku Komšiću: Ne želimo biti članovi stranke gdje se jedno misli, drugo priča, treće radi

Mevludin Mahmutbegović i Muradif Mujkanović, sad već bivši predsjednik i sekretar  Općinskog odbora (OO) Demokratske fronte (DF) Živinice, obratili su se svom bivšem stranačkom šefu Željku Komšiću, članstvu DF-a i javnosti otvorenim pismima u kojima su obrazložili razloge zbog kojih napuštaju ovu stranku.

Kao glavne krivce za, kako kaže, uništavanje osnovnih vrijednosti u DF-u Mahmutbegović optužuje Damira Bećirovića i Mahira Mešalića, novoizabrane DF-ove poslanike u Federalnom, odnosno Državnom parlamentu, koji su, kako tvrdi, „zbog ličnih interesa urušavali ugled stranke, podrivali rad uspješnih OO DF-a i vodili neprincipijelnu kampanju i hajku protiv mnogih aktivista“.

– Zahvaljujući njihovoj moći i ne znamo na čemu zasnovanom vjerovanju Komšića u njihove vrijednosti, iz DF-a su udaljeni mnogi čestiti ljudi, dokazani stručnjaci i privrednici, a da se tome nije mogao suprotstaviti nijedan organ stranke, pa čak ni Predsjedništvo s gospodinom Komšićem na čelu – ističe Mahmutbegović.

U oštro intoniranom pismu, punom razočarenja Komšiću se obratio i Mujkanović, koji predsjednika DF-a pita zbog čega je dozvolio ponižavanje boraca i branilaca BiH.

– Gospodine Komšiću, javno vas pitam: Grize li vas savjest? Dozvolili ste da Bećirović i Mešalić časnu borbu Armije RBiH i slavnih komandanata osporavaju i pokušavaju okarakterisati kao ratni zločin. Čime su vas ucijenili, promijenili i udaljili od istinskih historijskih činjenica i vrijednosti. Nije li vama slava i slast udarila u glavu pa niste u stanju da vidite ništa od toga, ako je tako, ja vam kao čovjek čovjeku kažem – aferim druže Željko – istakao je, između ostalog, Mujkanović, koji za sebe kaže da je bivši član DF-a.

 

Izvor Naprijed info

Komentariši

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.