Žepče – Doboj jug = 39 km

Koncesijom do dionice autoputa Doboj jug – Žepče

Vlada Federacije BiH je danas je usvojila Odluku o pristupanju postupku za dodjelu koncesije za dionicu Doboj jug – Žepče na autocesti koridora Vc.

Projektnu strukturu izgradnje autoceste za ovu dionicu putem modela koncesije su članovima Vlade FBiH prezentirali su predstavnici Međunarodne finansijske korporacije (IFC), JP Autoceste FBiH i Komisije za koncesije FBiH.

Autoceste FBiH su, u ime Vlade Federacije BiH, potpisale s Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) Ugovor o savjetodavnim uslugama vezano za realizaciju projekta izgradnjeautoceste za dionicu Doboj jug – Žepče, dužine 39 kilometara.

Projekat će biti realiziran putem koncesije kao modela finansiranja izgradnje.

Postupak i način dodjele koncesije za izgradnju i upravljanje dionicom Doboj jug – Žepče na autocesti koridora Vc biti izvršen putem međunarodnog javnog poziva potencijalnim ponuđačima, u skladu sa Zakonom o koncesijama FBiH i Pravilima o postupku dodjele koncesija.

Izgradnja autoceste putem dodjele koncesije predstavlja dodatni način finansiranja izgradnje u slučajevima ograničenih mogućnosti za kapitalne investicije.

Realizacija ovog projekta će imati dugoročne efekte u vidu kvalitetnijih prometnih tokova, uključivanja stranog privatnog kapitala u infrastrukturne projekte ovog tipa i aktiviranje više grana privrede i industrije na ovako značajnim projektima, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

| Fena

Sadašnje riješenje petlje Doboj – jug (Karuše)

karuše.JPG

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.