Bakir Izetbegović i Zlatko Lagumdžija su napravili pakt sa đavolom i učinili od Milorada Dodika najjačeg političara u Bosni i Hercegovini

Bakir Izetbegović i Zlatko Lagumdžija su napravili pakt sa đavolom i učinili od Milorada Dodika najjačeg političara u Bosni i Hercegovini

On tvrdi da njegova smjena ima svoju cijenu i da se ogleda u “poklanjanju energetskih resursa Srednje Drine i drugih tajnih dogovora koji će uskoro izaći na vidjelo”.

“Prodali su poziciju ministra sigurnosti Dodiku i nepotrebno mu dali resurse i utjecaj. Od Dodika su napravili najjačeg političara u BiH, što za ovu zemlju apsolutno nije dobro”, rekao je Radončić.

Vezali zastave

Prema njegovim riječima, Lagumdžija, Izetbegović, Dodik i Bosić su “vezali svoje nacionalne i stranačke zastave” kako bi on bio smijenjen s pozicije državnog ministra sigurnosti.

Ne smatra se odgovornim za događaje s početka februara koji su kulminirali nasiljem i spaljivanjem bh. institucija.

“Ponosan sam što nisam htio da zloupotrijebim zakon i tučem nezadovoljne građane. To su mahom siromašni građani, ljudi bez posla… Oni samo traže da se njihova djeca mogu zaposliti bez protekcije. Njihov bunt je, ako uklonimo vandale koji trebaju odgovarati, potpuno opravdan. Vrlo sam sretan da nisam tukao narod zbog političkih zadnjica korumpirane vlasti”, naglasio je, dodajući da su ga uklonili u strahu od naroda i antikorupcijske borbe.

Pobunjeni narod

Napominje da savez SDA i SDP sa strankama iz RS “najbolje pokazuje s koliko laži su mene optuživali da sam ja navodno igrač RS-a, a upravo su sa ljudima otud napravili koaliciju”.

“Vlast koju je narod figurativno, a, nažalost, i u materijalnom smislu, zapalio više nikad ne može pobijediti. SDA i SDP su izdali prvenstveno bošnjački, a onda bosanskohercegovački interes zbog nesposobnosti, neznanja i korupcije. Savez za bolju budućnost (SBB) stoga očekuje apsolutnu pobjedu u oktobru. Meni je drago da se sada mogu posvetiti poslu lidera stranke, družiti se s pobunjenim narodom jer je bilo inkompatibilno da to radim kao ministar sigurnosti”, zaključio je Radončić u izjavi za Klix.ba

(Klix.ba)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.