Istrazivanje: Srbi su najgluplji narod u Evropi iq koeficijent od samo 89

Istrazivanje: Srbi su najgluplji narod u Evropi iq koeficijent od samo 89

Sa prosječnim koeficijentom inteligencije 89, stanovnici Srbije nalaze se na 18. mjestu rang liste 43 zemalja svijeta, pokazalo je nedavno objavljeno istraživanje, dok se sve ostale zemlje regiona nalaze ispred.

Crne Gore nema posebno na spisku, a klikom na Srbiju, dobijaju se podaci i za ovu zemlju. Srbi i Crnogorci imaju najmanji IQ u regionu i Evropi.

Na listi koju predvodi Singapur sa prosječnim IQ 108, a slijede Južna Koreja sa 106 i Japan sa 105, u regionu se najbolje “plasirala” Slovenija, na 11. mjestu sa prosječnim koeficijentom 96. Iza nje su Bugarska na 14. sa 93, Grčka na 15. sa 92, Makedonija na 16. sa 91, dok Albanija, BiH i Hrvatska dijele 17. poziciju sa prosječnim IQ 90.

Listu su na osnovu desetogodišnjeg rada sastavili britanski psiholog Ričard Linn, finski politikolog Tatu Vananen i holandski psiholog Jelte Vičerts, koji su analizirali studije o inteligenciji stanovništva iz 113 zemalja, a na njenom začelju se, sa prosječnim koeficijentom 46 nalazi Ekvatorijalna Gvineja.

Cjelokupnu rang listu možete pogledati OVDJE.

Izvor: Blic

2 comments

 1. ***Te testove ne sme da ovavlja jedan naucnik jer on nema za to resurse, vec mensa, koja to vec radi desetinama godina!. Odete lepo u bilo koju mensinu zajednicu i pitate kolika je prolaznost Srba na mensinim iq testovima. Sve ostalo je nevalidno!!!
  ***Ja sam clan mense i 56 posto onih koji se u srbiji odluce za oficijalni mensin test ima iq preko 152, to su prave mensine informacije. Ne znam za ostale zemlje u detalje ali srbi imaju jako visoku prolaznost na testovima, kao sto napisah 56 procenata… Ako se gleda prosecna inteligencija onda srbi jesu prosecni sa iqom 89, ali ako se gleda broj genija srbi su na devetom mestu! (drugim recima u jednoj zemlji recimo svi stanovnici imaju iq 100, sto daje prosecan iq od 100, ali u srbiji jeste prosek 89, medjutim veliki broj je onih koji imaju preko 152 (genije) sto je minimum za pristupanje mensinoj organizaciji)!

  odsecak:
  http://www.iq-tests-for-the-high-range.com/statistics/iq_by_country.html

  Volim

 2. Samo se vi tešite i postavljajte tendeciozne tekstove! Srbi su izrodili jednog Teslu, Mihajla Pupina, Ruđera Boškovića, Mihajla Petrovića, Milana Milankovića, Ognjena Kostovića, Ivu Andrića, Njegoša, Dučića, Kočića, Šantića, Branka Radičevića… Koga vi imate?

  Volim

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.