Ne želi rušiti Vladu Srbije Dodik u minut do 12 stopirao dolazak Srba iz RS na miting u Beogradu

BANJA LUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u posljednjem trenutku stopirao je organizovanje Srba iz Republike Srpske i njihov prevoz do Beograda kako bi učestvovali na mitingu protiv briselskog sporazuma, sazanje “Blic”.

Umjesto preko 30 planiranih autobusa u Beograd iz Republike Srpske stigao je samo jedan sa ogromnim transparentom na kome je pisalo: “Uvek sa vama – Banjaluka”.

Izvor “Blica” kaže da su prije mitinga održanog u petak političari sa sjevera Kosova imali dogovor sa pojedincima iz Dodikovog okruženja. Međutim, to je u posljednjem trenutku spriječeno.

– Dodik se možda ne slaže sa briselskim sporazumom, ali ne namjerava da učestvuje u bilo kakvom rušenju vlade u Srbiji – kaže sagovornik Blica.

Prve kontakte sa predsjednikom RS ostvario je Radenko Nedeljković. Prema saznanjima “Blica”, Nedeljković je bio i organizator odlaska političara sa sjevera u Banjaluku kako bi se izdejstvovala Dodikova otvorenija podrška.

Izostao je i organizovani dolazak Srba južno od Ibra koji praktično od 1999. žive u skladu sa zakonima Prištine i do sada nisu mogli da se pohvale naročitom podrškom ili pomoći sunarodnika sa sjevera.

Na mitingu je bilo prema policijskim procjenama bilo oko 3.000 građana. Dio njih je došao organizovano autobusima i u nekoliko putničkih automobila sa sjevera Kosova, a broj prisutnih uvećan je članovima Dveri, poslanicima DSS, radikalima.

 

(Vijesti.ba)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.