U Sandžaku više prvacica nego ove školske godine

Iduće školske godine na teritorijama Novog Pazara, Sjenice i Tutina biće upisano šest odjeljenja prvaka više nego što ih je bilo u školskoj 2012/13, rečeno je danas radiju Sto plus u Školskoj upravi.

Upis đaka prvaka u prvi razred osnovnih škola u Srbiji počinje u ponedjeljak, 1. aprila, a u školu od septembra treba da krene generacija djece rođena 2006/07. godine.

Načelnik Uprave Mensur Memić rekao je da još nije poznat tačan broj dece koja će biti upisana u prvi razred, ali da je ta cifra sigurno veća nego prošle godine.

“Za razliku od drugih regiona u Srbiji, mi možemo da se pohvalimo pozitivnim prirodnim priraštajem, pa tako svake godine bilježimo porast broja đaka prvaka. Ove godine očekujemo da u Novom Pazaru upisemo tri, u Tutinu dva, a u Sjenici jedno odjeljenje više nego prethodne”, rekao je Memić.

Za upis djeteta u prvi razred od dokumentacije je potrebna potvrda o završenom predškolskom programu, lekarsko uvjerenje, izvod iz matične knjige rođenih i potvrda o prebivalištu roditelja ili staraoca.
Upis đaka u prvi razred trajaće dva mjeseca, ali Memić dodaje da je upis moguć i nakon isteka tog roka.

“Naš narod obaveze uvek obavlja u poslednjem trenutku. Svi oni koji iz raznih razloga ne upišu svoje dijete u tom roku, mogu to uraditi i u dodatnom, od 15. do 20. avgusta”, kazao je Memić.

Na teritoriji koju pokriva Školska uprava Novog Pazara postoji 28 osnovnih škola. Prošle godine u prvi razred upisano je 2.607 đaka – 1.646 u Novom Pazaru, 599 u Tutinu i 362 u Sjenici.

(radiostoplus.com)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.