SEFER HALILOVIĆ Dodik politički mrtav, mentalno unazadio narod kojem pripada

SARAJEVO – Izjave predsjednika RS Milorada Dodika o mogućnosti otcjepljenja tog dijela BiH Dodikovo je bespredmetno trošenje riječi iza kojih ne stoji ništa ozbiljno, a posebno više ne stoje Miloševićevi tenkovi i četnici koji su u BiH izvršili genocid, smatra predsjednik BPS-a Sefer Halilović.

Halilović je shodno političkim kretanjima ubijeđen da je Dodikovo političko vrijeme prošlost i da na vrijeme stupa zajedničko vrijeme Dodika i pravosudnih institucija u kojem će se istražiti Dodikovo djelovanje u manjem bh.entitetu kao što su ekspresno pražnjene budžeta i enormne cijene prilikom javnih radova radi čega većina radnika u entitetu RS gladuje i štrajkuje umjesto da rade.

– Dodik je politički mrtav, a mentalno je unazadio narod kojem pripada nudeći im lažnu nadu i prazna obećanja umjesto da im ponudi posao. Dodikovo djelovanje zaustavilo je proces reintegracije BiH i provođenje Dejtonskog sporazuma što mora biti sankcionisano od strane odgovornih za provođenje Dejtonskog sporazuma – poručuje Halilović u svom saopćenju.

 

(FENA)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.