EMIL VLAJKI Prava kalvarija Srba još nije počela

image
Emil Vlajki

BIJELJINA – Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki upozorio je da prava kalvarija Srba još nije počela, jer postoji zakonitost – ako se nešto počne raspadati, nema kraja tom raspadu.

On smatra da je trenutno stanje u Srbiji uvod u posljednji raspad zemlje, da je Kosovo izgubljeno, jer je napredak države ka EU uslovljen davanjem pokrajine.

“(Premijer Srbije Ivica) Dačić ne može više ništa uraditi, sada je kasno. Možda se nešto moglo uraditi u vrijeme (Vojislava) Koštunice, kada je trebalo vojskom ući u sjeverni dio Kosova, na šta Beograd ima pravo i po Kumanovskom sporazumu. Amerikanci su tamo došli silom, a ne na osnovu ljudskih prava, demokratije i slično. Na silu se odgovara jedino silom”, rekao je Vlajki za “Vesti”.

On je podsjetio da je još 2002. godine govorio o tome da će prvo “otpasti” Crna Gora, zatim Kosmet, Preševska dolina, Vojvodina, pa Sandžak.

“Nisam ideolog, nisam vjernik, ne baziram se na željama, već imam neke indikacije koje mi govore da će to tako biti i, nažalost, ide tim tokom i ne vidim kako će se taj proces zaustaviti”, dodao je Vlajki.

Vlajki je rekao da nije iznenađen haškom presudom generalu Zdravku Tolimiru, koji je osuđen na doživotnu robiju, jer je Tribunal napravio Zapad da bi se sudilo i presudilo Srbima.

“Haški tribunal osnovan je od zemalja koje su napale Jugoslaviju, odnosno Srbiju i nećete valjda očekivati da taj sud osudi hrvatske generale, a Hrvatska treba da uđe u EU kao demokratska zemlja. Neće valjda osuditi Nasera Orića čije su trupe od 1992. do 1995. godine ubile 3.500 Srba, jer tada bi do svjetske javnosti doprlo da je prije te njihove takozvane Srebrenice bilo još Srebrenica. Neće valjda Haradinaja osuditi za zločine, a SAD su osnovale nezavisno Kosovo. Dakle, sve je jasno kao dan”, dodao je Vlajki.

Vlajki smatra da BiH nema perspektivu, jer Bošnjaci žele da naprave unitarnu državu gdje će imati većinu i preglasavati Srbe i Hrvate, te podsjetio na svoj ranije iznesen stav da Republika Srpska treba da se otcijepi.

 

(Srna)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.