Nermin Pećanac Dodik je postao suvereni gospodar svih događanja u BiH

image
Nermin Pećanac

SARAJEVO – Mislim da je u odnosu na budućnost Bosne i Hercegovine u zadnjih pola godine odnosno godinu dana, ili od 2010. godine, napravljen veliki korak unazad, kazao je Feni predsjednik Socijaldemokratske unije BiH Nermin Pećanac upitan da prokomentira izvještaj visokog predstavnika Valentina Inzka.

U polugodišnjem izvještaju Valentina Inzka Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija navodi se, između ostalog, da je Bosna i Hercegovina u posljednjih šest mjeseci napravila malo pomaka u pravcu evroatlantskih integracija, a direktna osporavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma su značajno porasla.

Nažalost, novodi Pećanac, u ovom trenutku su na sceni vrlo agresivne snage koje žele srušiti BiH i koje su za disoluciju BiH.

– Prije svega mislim na Milorada Dodika, a pomažu mu i stranke iz Federacije, mislim na Zlatka Lagumdžiju i na SDP, kazao je Pećanac.

Po njegovim riječima, sramna je šutnja međunarodne zajednice u pogledu ovoga svega što se dešava, odnosno negiranja BiH kao međunarodno priznate države.

– Oni ne shvataju naš mentalitet, a naš mentalitet je “ako im daš prst, uzeće ti ruku”. Oni su pustili Dodika da radi šta hoće i Dodik je postao suvereni gospodar svih događanja u BiH, i u Federaciji i u Republici Srpskoj, s tim da ima snage koje su se, na svoj način, stavile u njegovu funkciju zarad vlastitih fotelja, kazao je Pećanac.

(Vijesti.ba/Fena)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.